Belediye Başkanımız Bahattin DESTEBAŞ ‘dan “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” Mesajı

res2

Belediye Başkanımız Bahattin DESTEBAŞ, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü”  ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Başkan DESTEBAŞ mesajında;”Milli mücadele yıllarının en ateşli olduğu dönemde milletimizi ayağa kaldıracak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek bir milli marş gereksinimi duyulmuş ve açılan yarışmayla 12 Mart 1921 günü 724 şiir arasından istiklal marşımız seçilmiştir.

Ecdadımız en sıkıntılı zamanlarda üzerine düşeni yapmış, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde bizlere bu cennet vatanı emanet etmişlerdir. Ecdadımızın aziz kanlarının döküldüğü bu toprakları, bizlerde hizmet aşkıyla yoğurarak aydınlık yarınlara taşıma azmi içerisindeyiz.

Milli birlik ve beraberlik duygularımızın en önemli ilham kaynaklarından biri olan İstiklâl Marşımızın, kabul edilişinin 97. Yılını en kalbi duygularımla kutluyor, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.