Belediyemizce Tarih ve Kültür Gezisi’nin 1.Tamamlandı.

Hamamözü Belediye Başkanlığımızca İlçemizde bulunan hemşehrilerimize yönelik Belediyemizce düzenlenen Tarih ve Kültür Gezilerinin İlk Kafilesi Uğurlandı.

Hamamözü Belediye Başkanlığımızca ücretsiz olarak düzenlenen ve 3 gün sürecek Bursa-Çanakkale-İstanbul kültür gezilerimizin 1.Kafilesi 45 bayan 31.03.2018 Cumartesi günü Saat:19:30 ‘da Belediye önünden uğurlandı.

Belediye Başkanımız Bahattin DESTEBAŞ uğurlama proğramında yaptığı konuşmada, tarih ve kültür gezilerinin Hamamözü Belediyemizce hem sosyal hemde kültürel hizmeti olduğunu dile getirerek; “Sahip olduğumuz tarihi, kültürel, coğrafi zenginliği ifade eden eserleri, mekanları görmek, tanımak gerekiyor. Biz de kültürümüzün, medeniyetimizin, gönül dünyamızın zenginliklerini taşıyan şehirlere tarih ve kültür gezisini hemşehrilerimize ücretsiz olarak düzenledik.Giden bütün hemşehrilerimize hayırlı yolculuklar dilerim. Allah yolunuzu açık etsin.Hayırlısı ile gidip gelirsiniz İnşallah.” dedi.

Ankara ‘da bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Millet camii ile başlayan gezi Bursa’da bulunan Ulucamii, Osmangazi, Orhangazi ve Emir Sultan Türbelerinin ziyareti sonrasında tarihi Cumalıkızık Köyü gezisi ile tamamlanarak Bursa gezisi son buldu.

Gezinin ikinci günü hemşehrilerimiz Çanakkale destanının yazıldığı toprakları gezip tanıma fırsatı buldu. Çanakkale den feribot ile Eceabat’a geçerek, geceyi otelde geçirdiler. Sabah 09:30 ‘da yapılan kahvaltının ardından rehber eşliğinde Çanakkalle Zaferinin yaşandığı toprakları gezdiler.
Hemşehrilerimiz gezide “Kilitbahir,Mecidiye Tabyası(Seyit Onbaşı), Şahindere Hastane Şehitliği, Alçıtepe, Çanakkele Şehitler Abidesi, 57.Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı ve Sargıyeri Müzesini gezdiler.Gezi İstanbul üzerinden ilçemize dönüşle tamamlandı.
Gezinin sonunda hemşehrilerimiz; “Bizlere bu anlamlı Bursa, Çanakkale ve İstanbul gezisi imkânını sunarak bizlerden hiçbir ücret almadan tarihi ve kültürel yerleri görmemizi sağlayan Belediye Başkanımız Bahattin DESTEBAŞ ‘a çok teşekkür ediyoruz. Şehitlerimizi ziyaret etmek bizleri son derece memnun etti ve duygulandırdı. Allah Razı Olsun” İfadelerinde bulundular.